Copyright 2022 - aszklepioszalapitvany.hu

Az önbizalomról Kocsis Katalinnal: Hogy van-e, vagy éppen nincs elegendő önbizalmunk, az jelentős és sok életterületünkre kiható kérdés az életünkben – mondja Kocsis Katalin life coach, pszichológiai szaktanácsadó, stressz-depresszió terapeuta, mentálhigiéniai prevenciós specialista, grafológus. A tapasztalataim alapján akár a magánéletünkben, akár a szakmai életünkben nagyon fontos, hogy egészséges önbizalommal rendelkezzünk.

A túl kevés önbizalom életünk, boldogulásunk-boldogságunk elérését nehezíti, végül akár  testi-lelki betegségekhez is vezethet. De legalább ennyire káros a túl sok önbizalom is, bár ez elsősorban az érintett közegének keseríti meg életét, az ilyen ember sok kárt okozhat a családi és/vagy munkahelyi környezetében.

Az önbizalommal kapcsolatos kutatások, kezelések mennyire fontos területei ma a pszichológiának? A pszichológia mindig is foglalkozott ezzel a kérdéssel, de elsősorban amegelőzés, prevenció területén van szerepe. Ha valakinél időben felismerjük a problémát, van lehetőség a segítségre és megelőzhető, elkerülhető, hogy pszichiátriai problémákat vonjon maga után. A pszichiáterek már egy a kialakult körképpel – szorongás, depresszió, pánik – találkoznak, mi viszont még a betegség kialakulása előtt találkozhatunk az emberekkel.

Összefoglalva, ez azt jelenti, hogy ha időben elkezdünk foglalkozni az önbizalommal kapcsolatos kérdéskörrel, akkor a saját testi-lelki egészségünknek tehetünk jót? Pontosan így van. És ez egyre fontosabb. Ma sajnos, a korábbi évtizedektől eltérően egyre több véglettel találkozunk, azaz növekszik a túl kevés önbizalommal, vagy éppen túl sok önbizalommal rendelkező emberek száma. Fennálló önbizalomhiányunk felismerésével és ha szükséges szakember segítségével önmagunkat/egészségünket védjük, életünket tesszük könnyebbé, sikeresebbé, boldogabbá.

Mint a bevezetőben is kiderül, sokféle területen szerzett képesítést. Melyiket használja elsősorban a munkája során? Mindig azt, vagy azokat, amelyek a leginkább segítenek egy adott probléma megoldásában. A június 23-i előadásban például bemutatom a művészetterápia jótékony hatását, de érintek egyéb dolgokat is.

 

KEZDŐLAP     HÍREK     TEVÉKENYSÉGÜNK      RENDEZVÉNYEINK      PARTNEREINK      KLUB      KAPCSOLAT

 

                      

     Magyarország, 2085 Pilisvörösvár, Tó u. 3.

   info@aszklepioszalapitvany.hu

    +36 26 331762

      Fióktelep: 1107 Budapest, Somfa köz 2. fszt. 1.

 

Weboldalunk sütiket használ, kérjük olvassa el és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatónkat!